anwb  acsi  recron vvv   100procent    echtAchterhoek    wifi 

Omgeving

De omgeving van Winterswijk wordt gekenmerkt door zijn prachtige coulissenlandschap en schitterende landerijen. Het wordt wel eens de mozaïkvloer van Nederland genoemd. Niet alleen door de grote landschappelijke verschillen van afwisselend weilanden, akkers, essen, bossen, houtwallen en kronkelende beken maar ook door de bodemgesteldheid waarbij afzettingen uit verschillende geologische perioden aan de oppervlakte komen.

Gemeente Winterswijk telt negen buurtschappen, kleine Buurtschapskernen met een uitgestrekt buitengebied. 

Winterswijk01Winterswijk zelf heeft een Euregionale funktie. U treft er dan ook allerhande voorzieningen aan zoals een groot gevarieerd winkelcentrum met wandelpromenade en gezellige café's - restaurants, terrasjes,  maar ook een luxe bioscoop, schouwburg, overdekt zwembad en enkele kleinere musea.

Marktdagen worden door de euregiobewoners druk bezocht en worden gehouden op woensdagochtenden en de zaterdagen. In de zomermaanden zijn er evenementen zoals braderie, preuverie en dolle muziekdagen met live muziek in de café's. In het laatste weekeinde van augustus (vr/za) wordt in Winterswijk een groot bloemencorso gehouden wat vele duizenden bezoekers trekt.

 

bloemenveld1Veel toeristen komen naar de Achterhoek vanwege de ruimtelijkheid, natuur en gemoedelijke bewoners. Het gebied leent zich bij uitstek om te wandelen en fietsen. Er zijn diverse routes uitgezet die u door wel 70 fraaie en historische landgoederen voeren. Daarnaast zijn er ook diverse autoroutes die u door de Oost Achterhoek en het aanliggende Duitse grensgebied voeren. Enkele voorbeelden;  de Slingeroute,  de Grensroute en de Kastelenroute.

 

Groenlo01

Binnen een straal van 20 km. van onze camping treft u pitoreske en vaak historische plaatsjes aan, kleine musea etc. maar ook een sportvliegveldje vanwaar u rondvluchten kunt ondernemen.

Vanwege de ligging is onze camping de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes en dagtrips zowel in Nederland als in Duitsland.

Binnen 1 "auto-uur" bevindt u zich in Arnhem, Enschede, Münster (D), Kalkar (D), Bottrop (D),  waar u pretparken, dierentuinen, musea, bezienswaardigheden, cultuur en historie aantreft.  

Bij de receptie van onze camping treft u allerhande informatie aan omtrent omgeving, bezienswaardigheden en uitstapjes.

In het oude gemeentehuis van Winterswijk, in het centrum, bevindt zich een kantoor van de locale VVV. Ook hier kunt u terecht voor veel toeristische informatie.

Kortom er is genoeg te doen om uw vakantie een invulling te geven. Daarbij bent u echt niet geheel afhankelijk van het weer.

 

Camping & Klompenmakerij Ten Hagen

Waliënsestraat 139 a
7103 EA Winterswijk
T: +31 (0) 543 531 503
E: stuur ons een e-mail...
KvK 08065106

U bereikt ons over een stuk zandweg, de 2e camping aan de rechterkant.